keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Mitä opin eilen / What did I learn yesterday

1. "Älä koskaan pidä villaa kaulan ympärillä", toteaa ranskalainen näyttelijä Michèle Laroque Marie France -lehden uusimman numeron (février 2011) haastattelussa otsikolla Kauneuden salaisuudet. "Villa turmelee ihon. Kiedo kaulaasi sen sijaan puuvillaa tai silkkiä." Voi voi, Michèle-kulta, kokeilisit kietoutua tähän Honkarinteen suomenlampaan karitsanvillaan, josta neulomaani Terra-huivia olen kantanut jo toista viikkoa lähes yötä päivää ympärilläni. Ihoni näyttää kukoistavalta, ja uhraan mieluummin säkenöivän kauneuteni (hekoheko) kuin luovun tästä ihanuudesta.

1. "Never wear wool next to your skin", says Michèle Laroque, a French actress, in the Secrets of Beauty interview in the latest Marie France magazine. "It will ruin the skin. Slip yourself rather in a scarf made of silk or cotton." Oh, dear Michèle darling. You should try to wrap yourself into this Terra shawl I made from Honkarinne baby Finnsheep and which I have worn almost non-stop for nearly a fortnight now. My skin looks as lovely as ever, and I rather sacrifice my breathtaking beauty (haha!) than give up this luxury.

2. Älä jumitu lukemaan Ravelryn keskusteluja etenkin jos aiheena on sukat, sukkalanka ja sukkien käyttö. Tietäjiä tuntuu riittävän, oppisuuntia samaten, joten ei maksa vaivaa ottaa osaa keskusteluun, etenkin jos et ole ollenkaan vakuuttunut yhtään mistään universaalista hyvä-parempi-paras-hierarkiasta. Puoluerajat näyttäisivät nyt kulkevan paksulanka- ja ohutlankasukkaihmisten välillä; toinen jakolinja kulkee siinä, käytetäänkö villasukkaa paljaassa jalassa vai pitääkö välissä olla jonkinlainen puuvillasukka.

Yarn: Nutu by Utuna in shade Lempi
(85 % kainuunharmas, 15 % nylon)
Needles: 2.0 mm
Gauge: 26  sts / 10 cm
Pattern: my own,
ribbing with Eyelet Mock Cable Rib,
knitted 2 socks at the same time
from the toe up
2. Don't get stuck in reading the Ravelry group discussions especially if the topic is socks, sock yarn, or how to use socks. There are currently so many wise guys around, and the same applies to schools-of-thought, so don't bother to share your thoughts especially if you are not convinced of the existence of any universal good-better-best-hierarchy. The demarcation line now seems to run between those who prefer thin sock yarn and those who prefer a thicker, worsted weight yarn. Another border runs at the burning question, whether you can use a knitted sock on a bare foot or should you use some sort of a cotton sock underneath. 


3. Neulo sukkia ja käytä niitä niin kuin tuntuu hyvältä, koska villasukat pitävät sinut lämpimänä. Tein uusimmat sukkani minulle uudesta Utunan Nutu-sukkalangasta ja niistä tuli superhyvät. Istuvuus on aivan nappi, väri on kaunis, syvä sammaleen tai havun vihreä, ja lanka on juuri sopivan paksua sekä neuloville käsilleni että jaloilleni.

3. Knit socks and use them as you like because woollen socks keep you warm. My latest pair is knitted from Utuna's Nutu sock yarn which was a new yarn for me. They turned out just perfect. The fit is spot on, the colour is a lovely, deep shade of moss or conifer green, and the yarn thickness is just right for both my knitting hands and my feet. 

3 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Täällä on sekakäyttäjä sukkien suhtaan. Paksua, ohutta, kaikki menee tilanteen mukaan. Paljaassa jalassa, joskus myös toisen sukan kaverina, talvikengässä tai unisukkana. Minusta taas on kiva lukea keskusteluja, puoluerajoja tai ei. :)
Nutu-sukat näyttää ihanan rouheilta.

anni kirjoitti...

Kiitos Nutu-sukkia koskevasta kommentista! Jep, sukat ovat rouheat ja tosi ihanat, käytän niitä koko ajan paljaassa jalassa kun ovat niiiiiiin mukavat ja lämpimät.

Ja kyllä minäkin seuraan sukkakeskusteluja, on kiva löytää uusia näkökulmia. Päätin vaan olla käyttämättä liikaa aivoenergiaa sukkakeskusteluihin, koska niin kuin usein käy, nettikeskusteluista tuppaa helposti tulemaan väittelyä, jossa ei niinkään vaihdeta ajatuksia tai säkenöidä argumenteilla, vaan pyritään osoittamaan, kuinka väärässä tai kuinka aloittelija joku toinen on. Se ei minusta ole mukavaa.

Altocumulus kirjoitti...

Ihan totta, väittelyistä jää huono maku suuhun ja muutenkin on turha kinastella makuasioista. Uusien vaihtoehtojen kertominen ja vinkkien antaminen on se paras anti, mutta joskus se on niin vaikeaa kirjallisesti tulematta väärinymmärretyksi.